Bierhalle – Sieć restauracji posiadających własne minibrowary. Warzenie piwa odbywa się w unikatowych kadziach ze szkła borokrzemowego dzięki czemu goście mogą zobaczyć cały proces produkcji. Robione tu piwa powstają tylko z wyselekcjonowanych i naturalnych surowców, a w procesie produkcji nie stosuje się filtracji ani pasteryzacji dzięki czemu piwo bogate jest w witaminy i substancje odżywcze. Piwa Bierhalle cyklicznie zdobywają wyróżnienia na licznych konkursach. W listopadzie zeszłego roku Pils z Bierhalle Łódź – Manufaktura zdobył złoty medal w konkursie piw rzemieślniczych w Poznaniu. W restauracjach Bierhalle można skosztować pysznych dań kuchni Polskiej i Niemieckiej, ale nie tylko – każdy znajdzie coś dla siebie, a profesjonalna obsługa ubrana w oryginalne Bawarskie stroje doradzi, jakie piwo robione na miejscu najlepiej będzie się komponować do wybranej potrawy.
Na targach piw regionalnych „Piwowary” zamierzamy zaprezentować dwa nowe piwa
– Bierhalle Roggenbier – piwo żytnie
– Bierhalle „Rosalie” – piwo dolnej fermentacji uwarzone według Staro Frankońskiej receptury.
Ponadto dostępne będą piwa takie, jak: Pils, Pils chmielony na zimno,Weizen,
Marcowe,Milk Stout,Bock, Doppel Bock.